De motieven worden anders ingeschoren, waardoor ze duidelijker uit het veld komen te staan. De tapijten staan onder een strenge controle, wat de kwaliteit ervan garandeert.
Men maakt een onderscheid tussen de traditionele motieven, zoals het Tao-embleem, de draak en de lotusbloemen en de meer westerse motieven met weelderige bloemen en pastelkleuren die hun inspiratie vinden in de Franse Aubusson-patronen.

China

 

China is een land met uitgestrekte vergezichten, besneeuwde bergtoppen, rijstvelden, rivieren en idyllische valleien die afgewisseld worden met oude handelssteden en kleurrijke markten. Her en der over het land verspreid zijn houten huizen en oude tempels te vinden.

De tapijten worden hier in grote staatsbedrijven geproduceerd, vooral in de Tientsin en Sinkiang provincie. Ze worden met de hand gemaakt, maar met een machine afgewerkt. Schering en inslag zijn van katoen met een diepe wollen pool. De knoopdichtheid gaat van 5 tot 10 knopen per vierkante centimeter. Men maakt gebruik van goede kleurstoffen.


Chinese Tapijten