Beni Ouarain berber tapijten

Beni Ouarain

 

Beni Ouarain tapijten zijn authentieke berber tapijten uit Marokko, meer bepaald de regio van het Midden-Atlasgebergte met als centrum het gelijknamige dorp Beni Ouarain. In nauwe samenwerking met wevers uit verschillende dorpen zijn een aantal originele tribale ontwerpen van de Beni Ouarain tapijten in deze collectie opgenomen. Ze zijn vervaardigd van een hoogwaardige kwaliteit wol en in natuurlijke wolkleuren. De meest typerende kleurencombinatie is een ivoorkleurige achtergrond met bruin-zwarte of grijze motieven. Zelfs de ketting- en inslag draden zijn van 100 % wol. De wollen poolgarens bestaan uit een torsadé garen, die na het knopen in zijn geheel wordt gewassen met zeep, waarna het tapijt in de zon wordt gedroogd en heerlijk zacht aanvoelt.

De primitieve, naïeve en volkse motieven maken hen perfect toepasbaar in hedendaagse moderne minimalistische interieurs.

Standaardafmetingen:
150 x 200 cm
170 x 240 cm
200 x 250 cm
200 x 300 cm
225 x 325 cm
250 x 300 cm
250 x 350 cm
300 x 400 cm.

 

Ze worden standaard geleverd met één zijde geen franje en de andere zijde een gevlochten franje.

Maatwerk is mogelijk mits een meerprijs van 10%. Indien u wenst kan u ook uw eigen tekening in een tapijt laten verwerken. Voor dergelijke speciale opdrachten wordt er ook een toeslag van 10% gerekend.

Hoewel de tekeningen standaard zijn wordt er gewerkt met 100% natuurlijke producten en niet met machine's. Kleuren, patronen en afmetingen kunnen daardoor zeer lichtjes afwijken. Elk tapijt is uniek.

De afmeting 170 x 240 cm is zo goed als steeds voorradig. In alle andere gevallen moet rekening gehouden worden met een levertermijn van +/- 12 weken.

Beni Ouarain vloerkleden Beni Ouarain vloerkleden

Beni Ouarain vloerkleden

Beni Ouarain vloerkleden

Beni Ouarain vloerkleden
1 2
Beni Ouarain vloerkleden Beni Ouarain vloerkleden
3 4    
   
5 6