HistoriekEerste winkel eind jaren zestig.


Eerste Camionette


De eerste fundamenten van ‘Woltex tapijten’ werden gelegd door de ouders van de huidige eigenaar; Pascal De Geest. Deze richtten omstreeks 1947, kort na de tweede wereldoorlog en in een in volle expansie komende wereld, een groot- en kleinhandel in dekens en bedspreien op aan de Molenkouter 14 te Schoonaarde. De winkel heette toen nog ‘De Geest - Temmerman dekens en bedspreien’. Begin jaren ‘60 werd iets verderop aan de Scheldebrug een bouwgrond gekocht waarop in 1964 een winkel werd gebouwd. Vanaf dan werd de winkel ‘Woltex’ genoemd.

Hun zoon Pascal (°1948) groeide in deze wereld op en besloot in 1966 textiel te gaan studeren. Hij ronde in 1969 zijn opleiding af met een scriptie over oosterse tapijten. Reeds tijdens deze opleiding besloot hij de nieuwe winkel van zijn ouders uit te breiden met tapijten. Hij zette de eerste voorzichtige stappen en al vlug waren de eerste tapijten uitverkocht. Het nieuws spreidde zich als een vuurtje door de kleine dorpsgemeenschap en sindsdien was de bal aan het rollen. Het kleine dorpswinkeltje breidde in 1970 uit en trok steeds meer kliënteel uit de regio; mensen kwamen tevreden terug. Enkele jaren later werd besloten te stoppen met de groothandel en zich enkel toe te leggen op de tapijtenwinkel. In 1976 huwde Pascal De Geest met Christine Migerode die mee in de zaak stapte. In 1980 kregen zij een dochter, Davina, die sinds 2006 ook actief in de zaak is.

 


Oude visitekaartjes

 

De zaak liep goed, en een decennium later, in 1990, bleek dat de winkel dringend aan expansie toe was door de steeds groeiende variëteit van de aan te bieden producten. Door de aankoop van en aanpalend perceel werd de oppervlakte meer dan verdubbeld en met een grandioze opening ingezegend. Sindsdien is ‘Woltex tapijten’ met zijn 1.500 m² tapijtkunst één van de grootste en meest gevarieerde tapijtwinkels van België en beschikt tevens over enkele vaste klanten in het buitenland. Wat eerst een winkel van mechanisch geweven wollen tapijten was, was uitgegroeid tot een winkel met ook Chinese, Indische, Nepalese, Pakistaanse, Afghaanse en Perzische kwaliteitstapijten.

In 2003 ging Woltex Tapijten als één van de eerste tapijtwinkels in België het internet op wat in de komende jaren resulteerde in een nationaal bereik. In 2010 werd de winkel virtueel uitgebreid met een webshop waarop klanten hun tapijten rechtstreeks online kunnen bestellen. Met heel wat klanten in het buitenland als gevolg.

Heden ten dage is Woltex tapijten nog steeds een aangenaam familiebedrijf die kwaliteit en professionaliteit hoog in het vaandel draagt.

Jaren zeventig

We gaan er dan ook prat op dat iedereen bij ons terecht kan en iedereen wel iets naar zijn gading en budget kan vinden. Vandaag de dag werd de collectie nog verder uitgebreid met vooral moderne en design tapijten waarbij nieuwe materialen niet uit de weg worden gegaan, maar gezien worden als een verrijking van het gamma.

Er is een hersteldienst en ook inzake interieuradvies staan we u graag met raad en daad bij.

Ook met concrete vragen kan u steeds bij ons terecht. Wij helpen u graag verder.