Nepal kent nog heel wat thuiswevers die zeer hoogstaande kwaliteit leveren. Heel wat maatwerk en creatievere opdrachten worden dan ook hier gemaakt. Leveringstermijnen kunnen hierdoor vaak wat hoger oplopen. De knoopdichtheid is dichter waardoor het langer duurt vooraleer een vierkante meter geknoopt is en ook het transport loopt eerst nog over land om vervolgens pas in India te kunnen worden verscheept.

 

Nepal

 

Het koninkrijk Nepal ligt ten noorden van India. Het is een land met twee gezichten. Enerzijds heb je het groene en tropische zuiden en anderzijds zijn er de spectaculaire besneeuwde bergtoppen in het noorden. Hoe dan ook, telkens krijg je te maken met een weergaloze natuur. Het Himalaya-gebergte met de Mount Everest kan je reeds van ver zien liggen. In het ruige landschap zijn hier en daar oude kloosters en tempels ingepland.

De tapijten die hier vervaardigd worden, worden vaak in serie gemaakt. Dit gebeurt echter wel op een ambachtelijkere manier dan in China of India. De kwaliteit varieert. Een tapijt kan er gemaakt zijn uit drie soorten wol. Er is de plaatselijke wol die van modale kwaliteit is, er is de wol uit Nieuw-Zeeland die zeer goed is en er is de Tibetaanse wol die van een uitstekende kwaliteit is. Ze is namelijk fijner en zijdeachtiger.

 


OHM